Så nåede vi i mål med en digital løsning, hvor lastbilerne kan registreres med kamera på vægten, når de vejer ind og ud på pladserne. Vores projektchef Kenneth Frederiksen har arbejdet intenst med at finde den rigtige løsning, så der ingen ”huller er i osten”. Det har været en vanskelig opgave som tog tid, men med hjælpsomhed, stædighed og assistance fra Scanvaegt Systems nåede vi i mål.

Udfordringerne har bla været at få en korrekt læsning af bogstavet ”b”. Den viste 8, og så måtte vi finjustere kamera og software. Men vi er på plads nu og kan spare chaufførernes tid og undgå plastickort, der bliver slidte og ikke kan læses i vejeterminalen. Vi kommer også af med den usikkerhed, der er, hvis et kort byttes til en anden lastbil, eller det bliver væk.

Vi er i gang med at etablere scannere på de andre pladser, således at det bliver samme registrering alle steder. På den måde kan vi samle data centralt meget lettere. Alt sammen så vi forhåbentlig kan nå længere med genanvendelse og bæredygtige processer omkring byggeaffald.