GASBETON (LETBETON/POREBETON)

Gasbeton er produceret af kalk, vand og sand. Det har en høj isoleringsevne, da materialet er luftfyldt.

Det kaldes også letbeton eller porebeton – som i dag er den mest almindelige betegnelse i handelen.

Det er et ganske rent produkt og derfor velegnet til genbrug i knust tilstand. Det er populært i nybyggerier da det kan tilpasses uden brug af specialværktøj direkte på pladsen. Det betyder også, at der kommer byggeaffald med porebeton fra næsten hver eneste byggeplads i Danmark.

Materialet er desuden populært på grund af dets brandhæmmende egenskaber samt evne til at beskytte mod råd i konstruktionen.

Hvis man ser bort fra den energi, der skal bruges for at omdanne kridtet til kalk, så er det et naturligt byggemateriale.

Porebeton bliver brugt over alt i ny byggerier. Ydervægge bliver ofte lavet af helisolerende massive blokke i porebeton. Blokkene som H+H er førende inden for i Danmark kan formgives helt som man ønsker, og da blokken både er ydermur, indermur og isolering, så bliver der færre arbejdsgange på pladsen hvilket er med til at nedbringe byggeomkostningerne for nybyggeri.

Alternativt kan porebeton bruges som færdige elementer, der sættes på plads med en kran på fundamentet, hvor der efterfølgende skalmures foran.

Hos DAMIFO fokuserer vi meget på porebeton og forbereder os allerede nu på den stærkt øgede mængde af genbrugsmaterialer vi forventer. Hvis vi bruger tid på at finde innovative løsninger på genbrug af porebeton, så har vi hjulpet med at reducere et fremtidigt problem.

Se eller hent vores produktark i printervenligt format

Hent produktark