Damifo opruster med miljøchef

Helene Vastedt, Miljøchef hos Damifo

For at imødekomme de øgede krav til dokumentation af virksomhedens overholdelse af miljøregler har Damifo ansat Helene Vastvedt i en nyoprettet stilling som miljøchef. Med stor erfaring og viden på miljøområdet skal hun sikre, at virksomheden er i front for grøn omstilling

2019 har allerede nu været et begivenhedsrigt år for miljøvirksomheden Damifo i Hedehusene. Den store fremgang i genbrug og genanvendelse kan mærkes hos virksomheden, der i marts flyttede til en ny, forbedret og større plads i Hedehusene, og som nu er klar til at sætte næste offensiv ind. Det sker med ansættelsen af 33-årige Helene Vastvedt som miljøchef i en nyoprettet stilling.

Som miljøchef skal Helene Vastvedt blandt andet dokumentere, at alle modtage-regler overholdes, styrke virksomhedens dialog med naboer og kommune samt bidrage til positioneringen af Damifo på markedet.

Genbrug og miljøbevidsthed i byggebranchen er ikke nyt for Helene Vastvedt, der fra tidligere stillinger hos City Container A/S og DanWEEE Recycling A/S har stor erfaring med bæredygtig håndtering af affald på byggepladser under hensyn til love og regler.

Helene Vastvedt har et stort branchekendskab og en omfattende, faglig og velfunderet viden på miljøområdet, som kan være med til at styrke og videreudvikle virksomheden. Derudover har hun en struktureret tilgang og går op i detaljerne. Og netop det er vigtige kompetencer, når hun skal gennemgå og optimere vores processer, så vi når en endnu større genanvendelsesgrad af det modtagne byggeaffald, ligesom hun er ansvarlig for dokumentation af, at vi overholder alle de miljømæssige love og regler, der ofte ændres, fortæller, John Kahldal, adm. direktør i Damifo.

Brænder for bæredygtighed

De seneste år er der kommet større fokus på, hvordan vi kan genanvende materialer. Det gælder både private, der i langt højere grad er blevet mere bæredygtige i hverdagen bl.a. via energioptimering, genbrug og mindre kødforbrug, men også virksomheder, der er blevet mere bevidste om, hvordan f.eks. byggematerialer kan genanvendes. En positiv udvikling, hvis man spørger den nye miljøchef.

Jeg har altid gået meget op i genbrug og det at passe på vores miljø. Jeg ser derfor rigtig positivt på den stigende bevidsthed om og fokus på, hvordan vi kan genanvende ting frem for bare at smide ud. Hvis vi alle hver især og sammen gør en ekstra indsats for at sikre den grønne omstilling og blive mere bæredygtige i hverdagen, gør det en forskel og bidrager til, at vi også i fremtiden kan få en bedre verden, siger Helene Vastvedt.

Hos miljøvirksomheden Damifo arbejder man løbende på at udvikle nye teknikker og metoder til at genanvende byggematerialer. Visionen er, at alt, hvad der kommer ind på pladsen, skal genanvendes, og intet skal deponeres. Netop denne tankegang tiltaler Helene Vastvedt.

Jeg har altid været interesseret i udfordringen med at udvikle nye metoder eller forbedre eksisterende metoder til genanvendelse. Det er der rig mulighed for hos Damifo, hvor der er plads til og bliver lyttet til idéudvikling. Samtidig er det en virksomhed i udvikling, så jeg bliver konstant udfordret på alle parametre, siger Helene Vastvedt.

Til daglig bor Helene Vastvedt i Lyndby sammen med sin kæreste, to bonusbørn og deres to Sankt Bernhards hunde. Hun er aktiv i fritiden med løb og træning og har bl.a. cyklet til Paris med Team Rynkeby.